schuldhulpverlening

Het omgaan met deurwaarders in het kader van schuldhulpverlening kan een delicate situatie zijn, maar het is belangrijk om op een respectvolle en proactieve manier te handelen. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

Blijf rustig en beleefd: Het is begrijpelijk dat de aanwezigheid van een deurwaarder stressvol kan zijn, maar probeer kalm te blijven en beleefd te communiceren.

 

Neem contact op: Als je weet dat een deurwaarder je zal bezoeken of als je al contact hebt gehad, overweeg dan om proactief contact met hen op te nemen voordat ze langskomen. Dit toont aan dat je bereid bent om aan een oplossing te werken.

Informeer over je situatie: Leg de deurwaarder uit dat je actief bezig bent met het zoeken naar schuldhulpverlening en dat je werkt aan het vinden van een oplossing voor je schulden.

Bied beperkte informatie: Geef alleen de nodige informatie over je financiële situatie. Je hoeft niet in detail te treden over je persoonlijke omstandigheden.

 

  • Vraag om schriftelijke informatie: Vraag de deurwaarder om schriftelijke documentatie van de vordering, zodat je alle informatie op een later tijdstip kunt bekijken.
  • Weet je rechten: Ken je rechten als schuldenaar. De deurwaarder moet zich aan bepaalde regels en procedures houden.
  • Wijs op schuldhulpverlening: Vertel de deurwaarder dat je bezig bent met het aanvragen van schuldhulpverlening en dat je stappen onderneemt om je financiën te regelen.
  • Vermijd confrontaties: Probeer een vriendelijke en coöperatieve houding aan te nemen. Vermijd confrontaties, omdat deze de situatie kunnen verergeren.
  • Hou communicatie open: Blijf open en transparant in je communicatie met de deurwaarder. Als er ontwikkelingen zijn in je schuldhulpverleningsproces, laat het hen dan weten.
  • Werk samen met schuldhulpverlening: Zodra je contact hebt gelegd met een schuldhulpverleningsinstantie, werk dan nauw samen met hen en volg hun advies op. Zij kunnen je helpen bij het onderhandelen met schuldeisers en het opstellen van een aflossingsplan.

Onthoud dat schuldhulpverlening bedoeld is om je te helpen en een weg uit de schulden te vinden. Samenwerken met deurwaarders en schuldhulpverlening kan leiden tot positieve resultaten en een weg naar financiële stabiliteit.

Wij zijn Van Overbeek Support

Vragen Contact

 

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Adres: Waanderweg 64,

7812 HZ Emmen

Phone: 0591 – 208 900

 

Email: info@vanoverbeeksupport.nl

Postadres: Waanderweg 64, 7812 HZ Emmen

 Website https://vanoverbeeksupport.nl/

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Onze medewerkers