Help, ik verzuip mezelf!

 

Alcohol drinken

Na een paar biertjes merk je het al: je ontspant, de zorgen die je hebt verdwijnen naar de achtergrond. Iemand aanspreken is minder eng, je voelt je zekerder. Heerlijk toch?

 

Niet verwonderlijk dat veel jongeren graag wat drinken in hun weekend. Toch kan alcohol ook voor veel problemen zorgen. Te veel drank schakelt je helderheid uit en maakt je lichaam kapot. En het is verslavend. Steeds meer moeten drinken om hetzelfde gevoel te krijgen. Het is helaas geen uitzondering dat jongeren zichzelf kapot drinken. Hoe zit het met jouw drinkgedrag?

 

Oplossing

Als je regelmatig alcohol drinkt, wil dat niet zeggen dat je verslaafd bent. Een biertje of drankje heeft leuke en positieve kanten. Dit wordt anders wanneer je gaat drinken om minder last te hebben van vervelende dingen. Drinken kan een manier worden om met problemen om te gaan. Alcohol als oplossing voor je eenzaamheid, je onzekerheid, je verveling, je verdriet, je …. vul maar in. Omdat alcohol verslavend is, is een drinker steeds minder in staat om andere (gezonde) oplossingen toe te gaan passen.

 

Minderen of stoppen

Het is de moeite waard om je drinkgewoonte te veranderen als je merkt dat alcohol te belangrijk voor je is geworden. De valkuil is anders namelijk groot. Vaak is minder drinken moeilijker dan helemaal stoppen. Een periode van bijvoorbeeld drie maanden helemaal niet te drinken maakt dat je die ingesleten gewoonte kwijtraakt.

 

Niet alleen

Je staat er niet alleen voor als je een alcoholprobleem hebt. Er is hulp. Online en face to face. Gun jezelf hulp. Je bent het waard. Jouw Schepper heeft jou gemaakt om in vrijheid en gezondheid te leven. Hij staat aan jouw kant. Maak gerust gebruik van Zijn hulp, of van hulp via Regiopastor, want daar zijn we voor.

 

Reageren?

Heb je vragen of zou je met iemand van gedachten willen wisselen of wil je je hart luchten? Je bent welkom om ons een berichtje te sturen of bellen voor een gesprek.