Ik vind mezelf lelijk

Ik vind mezelf lelijk

Ik vind mezelf lelijk, de perfecte look?

Ik ben heel erg ontevreden over mijn uiterlijk. Waarom heb je mooie en lelijke mensen? Het is toch oneerlijk? Heb je advies?

 

Stop met jezelf te vergelijken met anderen! God maakte de mens en zoals je ziet is elk mens uniek en anders wat betreft uiterlijk. Dus: variatie is de bedoeling!  

Al die verschillende gezichten, lichamen, haren en kleuren zijn met elkaar een heel groot schoonheidsfeest! Want wie heeft gezegd welke vorm het mooiste zou zijn? God maakte geen onderscheid. Het zijn wijzelf die één bepaald plaatje tot ideaalbeeld hebben gemaakt. En ja, dit krijg je wel steeds opgedrongen … en dat is balen. Wat kan je er aan doen? Niets, maar tegelijkertijd kun je er ook heel veel aan doen: er boven staan.

 

Spiegel 

Elke keer als je in de spiegel kijkt en je ziet iets wat volgens het ideaalbeeld niet mooi genoeg zou zijn, zeg dan tegen jezelf: 'Schoonheid volgens de wereld is een bepaalde vorm, bepaalde maat, bepaalde kleur. Schoonheid volgens mijn Maker is: iedereen is uniek en mooi en waardevol. Ik dus ook.' Natuurlijk gaat het niet vanzelf om dit ineens te beseffen. Daarom is het zo cool dat God jou een nieuwe spiegel heeft gegeven: eentje die elke keer opnieuw vertelt hoe mooi en uniek je bent, hoe tevreden je met jezelf mag zijn. Deze spiegel is een persoon: Jezus Christus.

Stralen

Als je Zijn woorden voor waar durft aan te nemen en jezelf dus gaat accepteren, dan ga je rust krijgen in hoe je over jezelf denkt. Dan gaat de veroordeling weg uit je leven. En dan ga je stralen. En dat heeft niets te maken lengte, gewicht of kleur. Stralen gebeurt van binnenuit. Lees de profetie in Jesaja 60 maar eens die hierover gaat.

 

Perfecte look

De perfecte look begint van binnen. En jezelf goed verzorgen en leuk aankleden is hartstikke oké (en gewenst!). Maar let op de volgorde: ga jezelf goed verzorgen omdat je het waard bent, niet om waardevol te worden.

 

Reageren of je hart luchten?

Heb je een (persoonlijke) vraag of zou je graag eens je hart luchten? Je kunt ons mailen. Binnen enkele dagen zal een medewerker van onze afdeling Nazorg op je reageren. Het spreekt vanzelf, dat je bericht vertrouwelijk behandeld wordt.