Zelfdoding of suïcide

Zelfmoord hoeft niet jouw einde te zijn ...

Het leven lijkt soms zo zinloos. Waarom ben ik hier eigenlijk? Waarom kan ik niet gewoon dood gaan? Is er wel een reden om te blijven leven? Dat zijn vragen die je je misschien stelt. Waarschijnlijk is het niet echt gemakkelijk geweest in je leven. Er is zo onnoemelijk veel ellende op deze planeet. Waarom zou je ervoor kiezen om nog te blijven leven?

 

Afgewezen en onbegrepen

Dat is hoe ik zelf vroeger ook dacht. Ik kom uit een gezin waar veel pijn was. Mijn vader heeft ons wel zeven keer verlaten. Als hij thuis was, had ik weinig aan hem. Hij hield wel van me, maar omdat hij het niet goed kon uiten, had ik daar niks aan. Ik voelde me verlaten en zonder levensdoel. Mijn nood aan liefde probeerde ik op te vullen met relaties. Dat hielp niet. Het maakte de pijn alleen maar groter… Opnieuw voelde ik me afgewezen en onbegrepen.

 

Ik besloot zelfmoord te plegen

Uiteindelijk besloot ik zelfmoord te plegen. Ik nam me voor mijn polsen door te snijden, met een vlijmscherp mesje. Deze gedachte speelde trouwens al lang door me heen. Waarom leefde ik eigenlijk? Wat was de zin van mijn bestaan? Ik had er geen echt, diepgaand antwoord op. Op de avond dat ik mezelf wilde doden, was er echter ineens iets wat me tegenhield. Er ging een gedachte door me heen die ik toen niet begreep. Maar het was sterk genoeg om mij in leven te houden.

Er is een plan met je leven!

 

De gedachte die door me heen ging was dat er toch een bedoeling met mijn leven moest zijn. Een plan dat hoger was dan mijzelf. En ik wist dat het God was die nog een bestemming met mij had. Het was niet normaal dat ik ineens aan God dacht, omdat ik al lang niet meer met God bezig was. Als kind had ik wel in God geloofd, maar de laatste tijd wilde ik er niets meer mee te maken hebben. Ik vond God saai en stom. Daarom was het vreemd dat ik ineens aan God dacht. Maar deze gedachte weerhield me er wel van om een eind aan mijn leven te maken. Ik stopte mijn mes weg en ging weer naar huis.

 

Reageren of je hart luchten?

Heb je een (persoonlijke) vraag of zou je graag eens je hart luchten? Je mag ons bellen, maar Je kunt ons ook mailen. Binnen enkele dagen zal een medewerker van onze afdeling Nazorg op je reageren. Het spreekt vanzelf, dat je bericht vertrouwelijk behandeld wordt. wil je in contact met ons team ? klik hier